top of page
Dienblad met voedsel

Bloknachtzorg

Bloknachtzorg kan worden ingezet bij tijdelijke afwezigheid van de mantelzorger of bij cliënten in de terminale fase. De zorgverlener van TZN Nederland is gedurende de nacht bij de cliënt in huis. De zorg bestaat uit verzorgende en verpleegkundige handelingen, begeleiding en overname van de ‘waakfunctie’ van de mantelzorger of familie. Zij krijgen op die manier meer rust om de zorg in de terminale fase te kunnen dragen. Ook Bloknachtzorg is tijdelijk en wordt geïndiceerd door de wijkverpleegkundige.

Het inzetten van nachtzorg

Nachtzorg kan worden aangevraagd via de wijkverpleegkundige. Zij is het aanspreekpunt wanneer het gaat om het beoordelen, veranderen en indiceren van de zorgvraag. De wijkverpleegkundige zal via een adviesgesprek de zorg met u en uw naasten afstemmen en zo de benodigde zorg indiceren.

troostende Hands
Arms

Nachtzorg en uw zorgverzekering

De kosten voor de geïndiceerde Nachtzorg worden vergoed uit uw zorgverzekering. Er geldt hiervoor geen eigen risico vanuit de Zorgverzekeringswet (wel vanuit de Wet langdurige zorg). Check dit voor de zekerheid even bij uw wijkverpleegkundige.

Nachtzorg aanvragen?

Ontvangt u nog geen zorg van TZN Nederland en wilt u Nachtzorg aanvragen? Dan kunt u kiezen voor particuliere zorg. Voor meer informatie en de kosten van particuliere zorg kunt u contact opnemen met afdeling Klant & Service van TZN Nederland. Zij informeren u over de mogelijkheden en adviseren u graag met de juiste zorgondersteuning. Klant & Service is bereikbaar op telefoonnummer .  Of stuur een mailtje naarzorgthuis1@outlook.com

bottom of page